NEVŞEHİR / AVANOS - Avanos İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Avanos İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emin KUŞSAN 2023 Liselere Giriş Sınavında 488,7046 puan alarak % 0,41 Yüzdelik dilime girerek Avanos Birincisi olmuştur. Okul Müdürü Mehmet TORAMAN öğrencimizin başarısında emeği geçen başta öğrencinin ailesine ve Avanos İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerine teşekkür etti. Mehmet Emin KUŞSAN’a başarılarının devamı dileklerini iletti.  Avanos halkına seslenerek Avanos İmam Hatip Ortaokulunun öğrencisiyle öğretmeniyle büyük bir aile olduğunu okula gelen her bir öğrencinin akademik ve ahlaki yönden hayata hazırlanmasında özenle ilgilenildiğini, bu ilginin de başarıyı getirdiğini söyledi. Okul Müdürü Mehmet TORAMAN tecrübeli ve alanında başarılı öğretmen kadrosuyla 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da aynı başarıyı gösterme temennisinde bulundu. 5. Sınıf kayıtlarının başladığını ve yeni kayıt olacak öğrencileri Avanos İmam Hatip Ortaokulu olarak heyecanla beklediklerini vurguladı.

Nis

Okulumuzda düzenlenen mani yazma yarışması sonucu, okulumuz Türkçe Öğretmeni Rabia KAYA'nın katkılarıyla hazırlanan etkinliklerle öğrencilerimize duyurulmuştur. Dereceye giren maniler Ramazan geleneğimiz olan davulcu eşliğinde  seslendirilmiştir. Sonrasında bir dğer ramazan geleneği olan Hacivat ve Karagöz oyunu öğrencilerimiz tarafından canlandırılmıştır.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları Genç Seda Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma yarışması bu yıl Avanos İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Program Avanos İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet TORAMAN'ın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Yarışmaya il geneli İmam ortaokulları katılmıştır. Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirildikten sonra Avanos İlçe Müftüsü tarafından Depremde vefat eden kardeşlerimiz için dua yapılmıştır. Yarışmaya dereceye giren okullarımız ve öğrencilerimize günün anısı olarak ödüller takdim edilmiştir. Yarışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ve Avanos Müftülüğümüze teşekkür ederiz.

Ağu

2021-2022 Eğitim-öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi'ne okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile katıldık.

Projemiz Müdür Yardımcısı Mehmet Erkan KESAL koordinatörlüğünde sınıf öğretmenleri ve öğrenciler ile yürütülmüştür. Proje bitiminde öğrencilerle yapılan toplantıda kitaplar hakkında konuşulmuştur.

Haz

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerinin aileleriyle öğrencilerimizin sınavda başarılı bir sonuç olması için veli toplantısı yapıldı. Velilerimize öğrencilerimiz için bizimle her daim iletişim halinde olmaları gerektiği söylendi. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını sağlamak adına birlikte hareket edilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu. Velilerimize  5 Haziran'da yapılacak ola LGS'de öğrencilerimizin sınav esnasında ve öncesinde dikkat etmeleri gerekn hususlar hakkında bilgi verildi. Onlarında öğrancilerimize destek olmaları vurgulandı.

Haz

Okulumuz öğrencilerinden Mehmet Akif ERKILINÇ Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasında il 3.sü olarak hepimizi gururlandırmıştır. Mehmet Akif'e ve onun yetişmesinde emeği geçen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Mehmet Akif duygu ve düşüncelerini okulumuz öğrencileri ile paylaşıp öğrencilerimize cesaret vermiştir. Kedni gösterdiği cesareti mütavazı bir dille diğer öğrencilere aktarmıştır.  Öğrencimizin başarılarının artarak devam etmesini  dileriz.

Haz

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimiz ile hep beraber Avanos Irmak kenarında  pikniğimizi gerçeklekleştirdik. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz tüm yılın yorgunluğunu üzerinden attı. Hep beraber daha nice etkinlikler gerçekleştirmek dileğiyle...

Haz

Öğrencilerimizle kendilerini  geliştirmek ve keşfetmek adına Türkçe dersinde konu işlendikten sonra konunun özelliklerini belirten akılda kalıcığı artırmak amacıyla akroştiş tekniği ile şiir yazma çalışması yapıldı. Böylelikle öğrencilerimiz öğrendkiklerinin kalıcılığını sağladı. Hem de şiire olan yeteneğini ilgisini keşfetti. Öğrendiği bilgileri kullanmayı öğrendi. emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okul Müdürümüz Mehmet TORAMAN cuma namazı sonrası birer din görevlisi adayı olan okulmuz öğrencilerine din görevlilerinin sahip olması gereken  ahlaki ve mesleki etik değerler hakkında bilgi verdi. Öğrencilerimize bu mesleğin özellikle yaşadığımız dönemde ne kadar önemli olduğunu onlara büyük sorumluk düştüğünü aktarmıştır.